11/18 2015

Legislaţie şi transparenţă electronică

Tehnologia a avut întotdeauna un rol extrem de important în îmbunătățirea vieții de zi cu zi a oamenilor și totodată a reprezentat un aspect decisiv în evoluția omenirii. Evoluția tehnologiei, în special a tehnologiei comunicațiilor, a reprezentat un punct cheie în trecerea de la mijloacele primitive de comunicare, la mijloacele actuale, cum ar fi Internetul, telefonul, mult mai rapide, ușor accesibile de oriunde și de către oricine.

Astfel aceste mijloace nu numai ca au îmbunătățit timpul de transmitere al informațiilor, dar totodată au reușit să ofere un plus în ceea ce privește unul dintre cele mai controversate ramuri, și anume securitatea informației. Conlucrarea între una dintre tehnologiile existente de comunicație, și anume Internetul, și administrația publică, par a fi cheia problemelor în ceea privește transparența decizională si accesul la informatiile de interes public.

In acest sens, legislaţia care incurajeaza transparența prin mijloace electronice este regasita În Legea 544/2001 (Art.5), Legea 52/2003 (Art. 8, 11)  si Legea 161/2003 (Titlul II)

Leave a Comment